Maten du setter på middagsbordet ditt hver dag reiser i gjennomsnitt 15 000 kilometer for å komme akkurat dit. Vi i Moldbakken ønsker å hjelpe deg med å korte ned den avstanden. Dette vil vi gjøre ved å vise deg at noe som til vanlig omtales som avfall faktisk kan være en ressurs for å kultivere smakfulle gourmetsopp. I ditt eget kjøkken!

Hva er så dette ‘avfallet’, lurer du kanskje på? Kaffe er den nest mest omsatte varen i verden, bare olje blir solgt i større volum. Nordmenn er også det folkeslaget som drikker nest mest kaffe i verden, med 9,9 kg per innbygger. Det vil si at vi konsumerer drøye 50 000 tonn kaffe i året. Skjønt, konsumere er kanskje ikke det riktige ordet. Å forbruke kaffe er nemlig en veldig lite effektiv prosess. Bare 0,2 % av kaffebønnene ender faktisk opp i koppen din. De resterende 99,8 % er ansett som avfall og blir kastet i søpla. 50 000 tonn i året.

Men hva om vi fortalte deg at du kunne brukt denne kaffegruten til å dyrke smakfull sopp? I stedet for å kaste kaffegruten i søpla, kan du ved hjelp av Soppspannet vårt mate levende soppsporer, som gjennom den enorme mengden av næring som fortsatt er igjen i den kasteklare kaffegruten, kan vokse seg til eksklusiv østerssopp. Alt du trenger er kaffegrut og litt tålmodighet!

Les her om hvordan vårt Soppspann hjelper deg med å omdanne kaffegruten din til kjempegode østerssopp i ditt eget hjem eller på kontoret.

For ordens skyld; det er finnene som drikker mest kaffe i verden, med 12 kg per innbygger.

20160704_161750.jpg

Tips til soppdyrkingen

51472137_2239527262962404_2779627611913977856_n.jpg

SKAP ET FUKTIG MILJØ -

Plasser gjerne spannet i en underpotte eller tallerken. På den måten skaper du et fuktig miljø. Dette gir større sjanse for sopp, og er spesielt gunstig dersom du har et tørt inneklima eller ikke har noen fuktig vinduskarm du kan bruke.

20160708_212413.jpg

KLAR FOR HØSTING -

Disse soppene er klare for å høstes. Legg merke til de skarpe kanter på hattene.