Dyrking i vinduskarmen

Visste du at mange av matproduktene du kaster hver eneste uke har potensialet til å bli nydelig mat en gang til? 

Mange av grønnsakene, og mye av frukten vi spiser, har har en irriterende stein, eller en stilk vi kanskje ikke spiser. Den går ofte rett i søpla. Men dette er slettes ikke alltid søppel, og om du som oss drømmer om en liten kjøkkenhage i vinduet ditt, har du antagelig alt du trenger. På Moldbakken har vi laget en guide som viser deg hvilke grønnsaker og frukter som som kan benyttes til å lage dine egne planter, og hvordan du skal gå frem for å lykkes best mulig. Alt fra avokado og sitron til hvitløk og chili kan benyttes i din nye kjøkkenhage i stedet for å skape mer avfall. 

Om du har et ønske om å leve billigere, grønnere eller bare elsker å se planter gro, så er dette en kjempe god hobby for både deg og miljøet. Vi har idéer til din vinduskarm som passer for både første forsøk, og for dem som har kommet litt lengre. Sjekk ut moldbakkens prosjekter i toppen av siden for å finne ut mer.