Å dyrke avokadoplanter har blitt veldig populært, og det er ikke sjelden man ser det eksotiske lille treet i norske vinduskarmer for tiden. Kanskje er det fordi det er veldig enkelt å dyrke avokadoen, eller at det er en litt annerledes form for dyrking. 

Du kan ikke forvente å kunne dyrke fram avokadofrukt. Til det er ikke forholdene i Norge optimale. Avokadotreet blir stort, oppimot 20 meter under gode betingelser, og det kan ta seks-syv år før det produserer frukt. Så dette blir en pynteplante hjemme. Men ikke noe mindre artig å dyrke fram av den grunn.

Framgangsmåten er såre enkel:

  1. Del en avokado forsiktig. Pass på å ikke skjære i selve steinen. Vask den ren. Avokadokjøttet bruker du til å lage en frisk guacamole, eller bare spis den rett fra skallet. 
  2. Stikk tre tannpirkere inn i avokadosteinen. Plassér dem litt over midten, og litt skrått nedover, jevnt rundt steinen. 
  3. Fyll så et glass med vann og la avokadosteinen "hvile" med tannpirkerne på kanten av glasset slik at vannet når halvveis opp over steinen. 
  4. Så venter du tålmodig, og i mellomtiden passer du på å bytte vann ofte, gjerne hver dag.
  5. Etterhvert vil du, forhåpentligvis, se at steinen sprekker og at det kommer en liten rot ned fra undersiden av steinen og en liten spire på toppen. La avokadosteinen stå i vann fram til rota er et par centimeter lang.
  6. På tide å sette avokadosteinen i jord. Hell litt sand i bunnen av en potte og så fyller du på med god jord. Lag et lite hull i midten hvor du forsiktig stikker ned rota og steinen, slik at steinen stikker litt opp fra jorda. Pakk forsiktig jord rundt steinen, og vann litt, slik at jorden pakker seg rundt rot og stein. 
  7. Så er det bare å passe på mens planten vokser seg til. La planten stå et sted med mye lys, og vann godt. Stikker røttene ut av potten er det på tide å potte om. 
  8. Lykke til